13

13
Уважаемый коллега, ученик или родители учеников! Приветствую Вас на своём блоге, где предлагаю много интересной и полезной информации. Мне будет очень приятно поделиться своими материалами с теми, кого они заинтересовали. Успехов вам и натхнення!!         

пятница, 15 марта 2013 г.

Сьогодні день сна - міжнародний!

Вперше Всесвітній день сну (World Sleep Day) був проведений 14 березня 2008 року і з тих пір проводиться щорічно, в другу п'ятницю повного тижня в березні, в рамках проекту Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з проблем сну та здоров'я. Сон - особлива форма існування організму, не менш складна, ніж денне неспання. Під час правильного протікання сну організм відновлює сили, витрачені на денну активність, «приводить себе у порядок». 

Саме тому здорова людина прокидається з відчуттям свіжості і припливу сил. У Всесвітній день сну активізується соціальна реклама, влаштовуються конференції та симпозіуми, присвячені проблемам сну і впливу розладів, пов'язаних з його порушенням, на здоров'я людини і суспільство в цілому. Збалансоване харчування, правильна організація режиму дня, достатній час для сну - необхідні умови для збереження фізичного та психічного здоров'я на довгі роки.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...